det är väl skelett i garderoben det ska vara?

vi har en mus i garderoben.
eller låt mig rätta detta - vi har en mus någonstans i lägeneheten, förmodligen i garderoben.
när astrid kom hem från jobbet i dag såg hon en mus springa över golvet in i garderoben. hon stänger in den och tejpar igen dörrarna så att den inte ska kunna ta sig ut.
jag kommer hem från jobbet och sätter mig framför datorn, hon går och lägger sig och allt är frid och fröjd.
tills nu. jag sitter och kollar runt lite på fejjan, när jag plötsligt börjar höra ljud innifrån garderoben. jag tänker att musjäveln är inlåst och att den kommer ut och känner mig ganska så trygg under mitt varma och goa täcke. sedan hör jag ett ljud som låter misstänkt likt en mus som tuggar på tejp. då flyr jag. springer ut ur lägenheten och sätter mig uppe i trappan och ringer linda i panik. hon har stängt av mobilen. så jag skickar några panikslagna sms och spelar in ett meddelande på hennes röst brevlåda så att när mifflinda tillslut sätter igång mobilen ska skynda sig hem för att rädda mig. detta har inte hänt ännu, och jag sitter därför inne på toaletten och har stängt dörren efter mig. jag tänker inte röra mig ur fläcken förrens linda kommer hem och slår ihjäl skadedjuret.
detta kan dock ta en ganska lång stund om jag känner linda rätt (och när hon väl kommer hem kommer hon förmodligen vara tillräckligt glad i hatten för att missa musjävlen med stekpannan.) men jag tänker inte lämna toaletten tills det att hon har tagit hand om det och jag så ska sitta här tills jag börjar mögla (vilket inte kommer ta så lång tid eftersom allt är mögligt inne på denna toa.)

för att fördriva tiden tänker jag göra en lista på saker som ni ALDRIG ska göra när ni beställer drinkar på krogen: (ej i kronologisk ordning då alla är lika viktiga).

-stå inte och vifta. en bra bartrender ska veta att ni är där, och veta vilka som ska serveras före er. ifall ni märker att folk som kommit dit efter er blir serverade före kan ni börja fundera på varför ingen lägger märke till er. kanske borde ni förändra något i ert utseende?

- berätta inte för en bartender hur han eller hon ska göra en drink. vill man layra en B52 utan barspoon, får man göra det. lita på att bartendern kan sitt jobb och att ni, som kunder, inte kan ett skit, även om ni tror att ni kan det.

- lämna aldrig småsmåpengar i dricks. att endast ge 50 öre i dricks är ohövligt, då är det bättre att inte ge något alls. nu när 50öringarna är på väg bort gäller detta för alla mynt under femkronor. stryk det där - med eller utan 50öring gäller det gör alla mynt minde än en femkrona.

- fråga aldrig en bartender efter hans/hennes nummer. eftersom bartendern är ansiktet utåt för baren får de inte vara ohövliga mot kunder. de kan därför inte säga "nej, du är ful" eller något annat liknande. ingen bartender vill gå ut med en kund då de har sett dem råpackade, och tro mig - ingen är sexig när man är råpackad - inte ens jag.

- säg aldrig något elakt om en annan bartender till en annan bartender eller så att en annan bartender kan höra detta. det kommer sluta med att du får en loska i drinken, sjukt mycket mindre alkohol i drinken än vad du betalar för eller att du får vänta i år och dar på att få nästa runda.

- var aldrig otrevlig mot en bartender, för konsekvenser, se varför du aldrig ska prata illa om en bartender så att en annan bartender hör detta.

- säg aldrig negativa saker om stället du är på så att en bartender hör detta. säg inte heller att ett annat ställe är bättre. baren har inte kidnappat dig, du är välkommen att gå när du vill och jag kan garantera att baren inte vill ha dig där längre.

- gör aldrig en bartender arg, på ett eller annat sätt. personen som håller i alkoholen ska behandlas som sin bästa och äldsta vän, en bartender har rätt att sluta servera dig så fort de vill. de behöver inte ens en anledning till det.

- lägg inte huvudet på bardisken. även om du kanske skrattar så att du inte kan stå upp kommer en bartender anse at du har druckit för mycket, och inte längre servera dig. har du druckit för mycket och inte ska bli serverad mer - lägg  då huvudet på bardisken så blir det lättare för bartendern att få dig utkastad.

- ställ inga idiotiska frågor. frågor som "vet du var toaletten ligger", "vet du vilken tid detta ställe stänger", "kan du göra en mojito" eller "har du is" tyder på ett IQ på ungefär 3 och kommer bemötas med att bertendern svarar nej, trots att svaret så uppenbarligen är ja på alla frågor.

- ifrågasätt aldrig en bartender.

- lämnar du baren eller ett bord för att gå på toa eller liknande - lämna inte drinken ensam kvar. ifall en drink står på baren längre än 10 minuter kommer den att städas bort. en bartender kan inte hålla koll på alla som ska gå på toa och ifall du verkligen måste gå innan du är klar med din drink - de någon hålla koll på den, inte en bartender, eller lägg en pappersservett (även kallad BevNap, finns ALLTID på baren i en barcaddie.) över glaset. detta är ett täcken på att du inte är klar med drinken och inte vill att den ska städas bort. skulle din drink städas bort, tro inte att du kommer få en ny. det var inte bartendern som var puckad nog att ställa den obevakad. få fort bartendern har gett dig din växel skiter han eller hon fullständigt i vad som händer med din drink, den är nu ditt ansvar. tänk dig att drinken är ditt barn som just kommit hem från dagis. om ungen skulle trilla ner för en trappa hemma - skulle du då beskylla dagispersonalen för detta? skulle inte tro det.

- lämna aldrig dina tillhörigheten obevakade. de flesta ställen har ett så kallat kapprum där du kan hänga in din väska och jacka för en mindre summa pengar. lämnar du din jacka på dansgolvet eller på en stol och sedan kommer tillbaka och upptäcker att den är borta så är rätt åt dig, inget du kan komma och gnälla till bartendern om.

- försök inte lägga din väska bakom baren. det finns ett magiskt ställe som kallas kapprum där du kan lämna in din väska. bakom baren kommer den endast att vara i vägen och även om det fanns ett perfekt utrymme för detta kommer inte bartendern gå med på det - bara för att jävlas och för att du är jävligt irreterande.

- om du får din växel på en såkallad tiptray (en liten tallrik) ta då växeln på en gång om du inte önskar att lämna detta i dricks. det finns ett begränsat antal tiptrays - bartendern har inte ett magiskt träd bakom baren som de växer på. dessutom är att växel som legat på baren i mer än fem minuter bartenderns. den oskrivna regeln om växel som blir till dricks ger oss rätt att ta alla pengar som ligger på tiptrayen efter fem minuter - även om det råkar vara 300 pund.

- börja aldrig leta efter plånboken efter att bartendern har sagt hur mycket du är skyldig. att leta upp en plånbok kan ta en väldigt lång tid, och det är ingen tid som bartendern har tid att vänta. om du istället tar fram plånboken när bartendern tillreder dina drinkar kommer alla vara mycket gladare - dessutom kommer du slippa stå och skämmas när du 20 minuter senare inte har hittat den.

- försök aldrig få gratis drinkar. för det första så kommer du aldrig att få en ifall du ber om det. för det andra kommer du aldrig att få en. period. enda sättet att få gratis drinkar är att dejta en bartender som inte bryr sig ett skit om baren han eller hon jobbar i. så fort man ger bort gratis alkohol utan att skriva upp det någonstans (vilket inte kommer göras då man inte får ge bort gratis alkohol) blir det fel i bokförningen. det är inte bra. så ge upp alla försök med att lägga tuttarna på bardisken eller vifta med ögonfransarna. det kommer inte hända.

- lägg aldrig upp tuttarna på bardisken. som bartender ser man alldeles för djupa urringningar varje dag, och till och med den mest tuttfixerade mannen blir trött påt efter några månader som bartender. du kommer endast att bli hånskrattad åt och bartendern kommer att shortpoura din drink.

- vissla aldrig på en bartender, en bartender är ingen hund.

- ropa aldrig en bartenders förnamn. det är något sjukligt obehagligt med att höra sitt namn bli ropat och vända sig om och se en total främling. strippor använder sig av scennamn, och det borde bartenders också göra.

- säg aldrig åt en bartender att göra drinken starkare. till ock börja med säger du till bartendern att han eller hon gör svaga drinkar vilket är en förolämpning. dessutom tror du att du är bartenderns nya bästa vän och därför ska bartendern ge dig extra mycket. du är inte bartenderns nya bästa vän, du är ett irratationsmoment och du kommer definitivt få en svagare drink än normalt.

- ge aldrig en evighets lista på drinkar du vill beställa. jag vill ha en flaska becks. bartendern hämtar detta åt dig. sedan vill du ha en cosmo. bartendern hämtar det ät dig. sedan vill du ha en shot sambuca. denna order skulle du kunna ha sagt i ett svep och bertendern hade sparat sina dyrbara minuter.

- beställ aldrig 1000000 miljoner drinkar i en busy bar. bartendern har inte tid att spendera en timme med varje kund. beställ några i taget, och ifall du råkar vara i ett sällskap på 1000000 miljoner människor, sätt er vid ett bord och få table service i stället.

- betala aldrig en och en. är ni ett gäng på 3 - 4 personer som vet att ni kommer dricka mer än en drink, betala tillsammans. gå ihop två och två ifall ni är för snåla för att lägga ut så mycket på än gång trots att det betyder 3 gratis drinkar senare. ifall någon inte skulle behöva betala just denna gång så är det ju knappast sista gången ni ser varandra. och skulle det vara det - det finns internetbank dessa dagar.

- säg aldrig "samma sak igen". som bartender ser man ungefär 1000 olika ansikten varje kväll. trots att du känner igen bartendern kommer han eller hon inte känna igen dig. oddsen på att bartendern ska komma ihåg exakt vad du drack men inte någon annans är ungefär 1 på 1000. så säg vad du vill ha - det sparar både tid och tålamod.

- beställ aldrig en martini i en busy bar. en martini tar ungefär 3 minuter att göra. på den tiden kan en bartender ha serverat 5 kunder. martinis är irreterande och tär på bartenderns tålamod. bered dig på att inte bli serverad när det egentligen är din tur ifall du beställer martini på martini.

- håll inte i kontanter om du tänker betala med kort. detta ger bartendern ett hopp om att kan kan gå vidare till nästa kund fort. utge dig inte för att vara något du inte är. vifta med kortet om det är så du tänker betala.

- vifta inte med en 500lapp om du tänker betala med en 50lapp. att vifta med en 500lapp ger intrycket av att du kommer att spendera mycket pengar och beställa många drinkar. att sedan beställa en är oärligt och du kommer få vänta länge på att bli serverad igen.

- betala aldrig med kort i en bar. det tar tid och tär på bartenderns tålamod.

- gnäll inte om du blir ombedd att visa legitimation. kom inte med undanflykter som "jag har glömt det" eller "jag behöver aldrig visa leg annars." det är otroligt svårt att bedömma folks ålder och ifall man råkar servera en underårig får man böter på 5000 pund. ta med legget, lagen är lagen och du blir inte serverad ifall du inte har det med dig. punkt.

- säg inte att du får rabatt av en annan bartender. skitsnack - hade du fått det - varför beställer du inte från honom/henne?

- kom inte upp till baren och tro att du ska bli serverad före alla andra. det kommer du inte bli och om bartendern märker detta beteende kommer du bli serverad sist.

- låtsas inte att kortmaskinen är en telefon. var femte kund som kommer in gör detta - det är inte roligt.

- argumentera och be om en till drink när bartendern har sagt att du är för full. har det kommit till det stadiet att bartender säger nej har det gått så långt att du skämmer ut dig själv. rejält. du borde i stället tacka bartendern för att hon eller han ger dig mindre att ångra dagen efter.

- fråga samma fråga varje gång du kommer till stället. "vilka öl sorter har ni?", samma som igår, miffo!

- be om mindre is i glaset eftersom smält is förstör drinken. is kyler is, pucko. dessutom får du inte mer alkohol, du får mer virke vilket kommer göra din gin och tonic till en gin och TONIC. hur gott är det på en skala?

- försöka övertyga bartendern om något som inte stämmer. en bartender är utbildad inom alkohol och ifall bartendern säger att jack daniels inte är en bourbon, så är det inte det. i 99,9% procent av fallen kommer batendern ha rätt och den där 0.1% består av en efterbliven bartender. tror du inte på det, gå in på wikipedia på din iphone. jack daniels är ingen bourbon.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat, min vän?

Trackback
RSS 2.0