kursens sista dag.

idag hade jag mina sista prov. blanda drinkar och free pouring. jag fick även tillbaka mitt teoriprov.
på teorin fick jag 95% vilket är a+ (är man ett mvg-barn så är man..! ;)) det var så sjukt kul bakom baren! han sa tre drinkar och så skulle man göra dem, med riktig alkohol!! wieee! jag fick göra en mai tai, en amaretto sour och en sex on the beach. resultat var max 10:
mai tai: 8,5 (short pourade rommen och av någon dum anledning toppade jag med soda water... dumfan)
sex on the beach: 9,5 (short pourade orange juice)
amaretto sour: 10,0 (en perfekt jävla tia!!!)
så hittills har jag fått 38% + 28% = 66% viulket innebär att jag är godkänd!
sedan har jag inte fått reda på free pouringen, vilket jag iof sög på, och 10% extra bakom baren. om man fick under 3.5 minuter på tre drinkarna kan man få 10% extra, jag fick 3 minuter och 6 sekunder, så jag hoppas på lite extra poäng!! free pouringen står för 20% och skulle inte vara förvånad om jag fick 0% =P men jag behöver bara 4% upp till ett B vilket är mer standard =P. på tal om tider, jag var snabbast i baren dittills. vet inte hur de efter mig hade för tider, men av alla de före mig, vilket var typ hälften, var jag snabbat! im the fucking champion! (ja, vi fick dricka upp våra drinkar efter, så ja, jag är lite smått berusad)

ikväll ska vi ut, först till B@1 i soho, vilket är en väldigt trevlig bar! där bjussar vince på 2 drinkar. sedan ska vi till china town och käka, vilket vince och bjussar på! han är en snäll man! (han har iof råd eftersom marijoteten av de 15000 som vi betalade för kursen går till honom, vi är 21 på kursen så pengar är nog inget större problem för honom).
sedan ska vi på nattklubb.vilket ska bli skoj! inget plugg, bara fest, det ser jag fram emot! det känns som studenten all over again! nästan...

justja.. haha. julia och hennes kompis som också går på kursen skulle bo med "dum". men de dumpade henne och köpte en lägenhet utan att hon visste om det (ytterst fittigt) och berättade det två dagar senare. dum blev ledsen och arg så att hon berättade för vince att de hade fuskat på provet (vilket de iof hade gjort) så vi får se vad som händer med dem! hahah!

alla ligger och sover, men jag är inte trött! men man kanske bode få sig några timmars sömn så att man pallar med i kväll! puss puss!!

hemlängtan.

har haft en så jävla vidrig dag. den har endast bestått av plugg, hosta och irritation.
vaknade vid 12, vilket var väldigt skönt. gick i väg till ett café för att plugga. pappa ringde, vilket jag tyckte om. jag saknar honom.
kommer tillbaka till vandrarhemmet och käkar middag, sedan pluggar jag några timmar till. sedan kommer de som ska ut och börjar föra och eftersom Melissa horn inte längre kunde stänga ute tjattret gick jag upp på rummet och fortsatte plugga där. väl på rummet får jag reda på att alla förutom jag och Astrid ska ut, halleluja!! sedan kommer det fram att Matilda ska stanna hemma, lite senare meddelar Julia att hon tryckt i sig för många pannkakor och inte vill gå ut längre. fan.
jag spyr på den bruden. hon slänger sina saker över hela rummet, hon har tre väskor som hon bara ställer randomly på golvet vilket leder till att man måste gå genom en labyrint för att ta sig till sin säng. ifall man kommer in på rummet efter att folk gått och lagt sig och släkt i taket så snubblar man alltid på hennes grejer. fan vad jag ogillar henne! jag ska ta en bild på vårt rum i morgon så at ni får se hur det ser ut, jag är van vid att bo i en svinstia, men det här är till och med så att jag mår dåligt!!

längtar hem så sjukt mycket. tror mest att det beror på att jag vantrivs så jävla mycket i det här rummet. jag hatar det, jag är inte byggd för att bo med 7 andra tjejer, jag ska ha ett eget, stort rum! eller åtminstone bo med folk jag tycker om. saknar mamma, pappa och Ullis. ni får komma och hälsa på snart! hade du kul i Åre Ullsan?

Avatar var dock bra! visst, den var lite under vad jag hade förväntat mig eftersom alla har höjt den till skyarna, men den var helt klart sevärd! 3Dn var cool också.

som sagt, ingen bra dag. ska sova nu och hoppas på att morgondagen blir bättre!


kursens sista helg.

det är bara fyra dagar kvar på kursen. bara två som är helt normala. på onsdag har vi teoriprov och på torsdag är det endast praktiska tester. känner mig sjukt orolig inför pouringtestet, fy fan ad svårt det är. lånade hem lite hrejer av vince så att jag kan träna över helgen, det kommer behövas.

igår var vi på minster of sound, helt ok ställe. musiken föll kanske inte riktigt mig i smaken, men det var skönt att dansa till. något som dock sög var bartendersarna. först bar vi dem blanda zombies till oss, vilket är en totalt basic drink, till och med dum och dummare vet hur man gör dem. det kunde hon inte. då bad vi om long island iced teas, det kunde hon inte heller göra, men hon sa åt oss att gå till den andra baren, där de kunde göra lite halvtaskiga long island ice tea. sen tog de 9 pund för den, vilket den fan heller var värd. men men, vi hade kul endå. kom i säng vid 5 efter lite snack med Manuela i köket, manuela är en av de gulligaste personerna som jobbar här. innan vi gick till klubben satt vi i köket och drack vår chokladvodka, fy fasen vad god den var.

flairing var svårt. armarna är täckta av blåmärken efter att ha slängt flaskor på sig själv och på andra, men iv överlever.

börjar önska att kursen skulle vara slut nu, inte för att det inte är kul, det är skitskoj, men jag spyr galla över att bo på det här förbannade vandrarhemmet. man är så trött på folk och msn börjar störa sig på småsaker, men jag ska inte bo här länge till. dessutom flyttar julia ut direkt efter kursen, vilket kommer göra mitt liv mycket enklare.

ikväll ska vi gå på bio och se på Avatar 3D. vet absolut ingenting om den filmen, men det ska ju va skitbra. dessutom är den i 3d vilket gör allt coolt. det blir nog skoj.

puss

fredag.

först vill jag bara svara pappa - min mobil har varit urladdad och jag har inte kunnat ladda den eftersom 'julia' fått en knäpp kom att vi inte får använda hennes förlängningssladd. miff. dessutom har jag inga pengar på mobilen och har glömt att ladda på, men jag är i livet, inget att oroa sig för. jag har hur som helst lyckats sno åt mig ett uttag så nu är mobilen fit for fight igen, fast utan pengar!

ikväll ska vi till minster of sounds, vilket ska bli skoj! vi har smaksatt vodka med mintchoklad vilket kommer bli väldigt gott att dricka. ska ge oss i väg runt 11, så jag har gott om tid till att göra mig i ordning.

idag hade vi flairing i skolan. jag har blåmärken över hela vänsterarmen, dessutom lyckades jag skära mig på exakt samma ställe tre gånger på en boston tin, det gjorde väldigt ont.

håller på att strypa 'julia', hur fan kan en enda människa på en så mycket på nerverna? förstår det inte.

har inhandlat nytt smink idag, 3 ögonskuggor, en ögonskuggsborste, 10 ögonskuggetuddar och 10 nagelfilar. allt på under 10£. vem sa att jag inte skulle kunna leva budget?
jag åter använder utgångskläder nu till och med. ikväll blir det återigen den fina paljettklänningen jag köpte när jag var ute med karin.

börjar längta hem lite, det tär på en att leva med 7 andra bruttor i ett rum. dessutom har jag, efter att i en halvtimme slitit med att få bort sminket, att det mörka under mina ögon inte är smink, det är jag som är uttröttad. jag ser helt seriöst ut som en panda, folk säger helt seriöst till mig att jag har smink under ögonen. inte ens min superconceler kan dölja det!! kanske är dags att börja sova ordentligt. detta är dock sista utgången tills på torsdag, alla kvällar nu reserveras till att plugga. teorin är på onsdag och det praktiska på torsdagen. börjar bli nervös nu.

älskar och saknar min familj! puss puss!
stavningskontroll.

vet faktiskt inte om man kan göra stavningskontoll på bloggen, men jag kan försöka att skriva lite långsammare så att det blir rätt och sedan gå igenom =P

GRATTID LISA!!!! nu är det bara jag kvar som är för korkad, haha! får ta skiten när jag kommer hem, var körde du upp?

sjukdom

usch fy och blä. min hals är helt igengrodd med slem som väldigt gärna vill up genom en underbar hosta som skär i halsen. det gör ont. alla ä'r sjuka. vi är aldrig en fulltalig grupp längre, en dag var en tredjedel av gruppen borta från skolan. trotts detta begår alla misstagen att gå ut och att sova aldelles för lite. dessutom äter man i princip bara skit här. inte nyttigt alls, för nyttigt är dyrt. jag linda och astrid försöker i alla fall trycka i oss grönsaker och linda har massa vitaminer som hion bjuder runt.

vi hade idag återigen besök av vår lilla husmus. helt plötsligt sprang han över golvet trots att vi inte längre har mat i rummet. men han kommer väl ihåg att vi har haft det här så han kommer tilbaka och letar. så lämge han inte hoppar på mig är jag nöjd. jagtror att jag ska döpa honom, Sir Charles de Mimsy Porpington. fint namn.

i morgon är det flaringdagen, vilket innebär att det kommer en flaringgubbe till baren och lär oss, det ska bli kul, men vince har ju lyckatsplanedra det hela dåligt, vi ska provsmaka 40-50 likörer innan vi flarar. det kommer ju gå bra. inte.

idag hade vi ölprovning. sjukt skoj. vi testade kanske en 10 olika sorter och man fick varsitt glas som man varje gng fyllde till en tredjedel. grejen var ju den att jag och astrid alltid fick ta sist och det var slltid massa kvar i flaskan.... man blev lite glad, som man säger här i london.

i går var vi på bar crawl, vilket innebär att man payar 10 pund och sedan har man gratis inträde på fem klubbar och på varje ställe får man en gratis drink eller en gratis shot. det var kul, men tyvärr hamnade vi ju på zoobar, vilket är ungefär dden sämsta klubben i världens historia. drinkarna där smakar även skit. men det var kul, trots att micke glömde sitt leg så att han och linda gick för att hämta det men aldrig kom tillbaka. men jag och astrid vet hur man roar sig! när vi kokm hem sedan snodde vi lite bröd från hostelets brödbox som de har till frukosten och gjorde de skabbigaste varma mackorns som någonsin skådats. jag och micke hade även en tävling. han skulle få fem nummer den kvällen och om han lyckades skulle jag vara hans butler i en dag. om han inte gjorde det skulle han vara min butler för en dag. han lyckades inte, men när jag påpekade det slog han på mig, så jag tror inte att han kommer vraa min butler =P

en liten anekdot om dagens prestationer bakom baren. jag försökte öppna boston sakern åt fel håll hela tiden, och linda lyckades på något sätt skära upp hanleden när hon skulle öppna sin shaker. den har inte ens vassa kanter, men jag tror att hon kommer få men för livet, hon kommer aldrig våga slå upp en shaker igen, haha!

jsg ksn verkligen inte vänta tills jag kommer hem och hälsar på! det ska bli skitkul att visa mina skills =P dessutom ska jag träffa miss pau den 15 februari! ska bli kul att träffa någon hemmifrån! jag saknar henne! dessuotm gillar jaginte att hennes husmor är en überbitch! om hon inte skärper sig får hon möta mitt vrede!

nu är det återigen dags att gå tillbaka till pluggandet. vi kör drinkmemory, vilket innebär att man drar ett kort, säger vad som är i drinken och har man rätt frå manbehålla kortet. den som har flest kort vinner, obviously. pöss.

im back!

efter en tid av att vara relativt usel bakom baren är jag nu tillbaka i min gamla form igen. fy fasen vad jag flög fram bakom baren idag! tre "komplicerade" drinkar på 2 minuter och 30 sekunder. till och med vince var imponerad! haha! jag ahr äntligen lyckats trycka in en moscow mule i huvudet, det har tagit åtskilliga timmar att lära sig den drinken, men nu kan jag den! yipppie! väldigt många drinkar år exakt likadana, vilket gr det ganska jobbigt att komma ihåg vilken som är vilken, tex tom collins och gin fizz. enda skillnaden är att den ena innehåller äggvita och dne andra gör det inte. jobbigtg astt komma på vilken som är vilken när man står bakom baren och han en stirrande vince på andra sidan.
idag körde vi race, vilket innebär att han slänger in två personer bakom baren, säger några drinkar och så ska man göra klart dem före den andra personen. han in göra det, men det komer jag att få. de som gjorde det pressade ner sina tider rejält, vissa om legqt runt 3.30 tidigare låg nere på 2.30 och vissa till och med nere på 2 minuter. så jag ser fram att emot att göra det, men helst mot någon som inte är så bra, som ni alla vet HATAR jag att förlora. det var ganska kul när jacques raceade mot 'julia', hon vann och jga har aldrig sett någon ta en förlust så illa. han äör inte så glad i henne, men vem fan äör det?

i dag gick vi igenom champagne på lektionen. han visqade bland annat hur man öppnar en champagneflska på rätt sätt, och när en flaska är öppnad så måste den drickas upp, så vi sprang runt med varsitt glas champagne vid 11 på morgonen. det var gott.

sedan kom några på iden att ifall man tar en shot innan man går in i baren så blir man mycket vättre, man sluar tveka och bara kör på, vilket ledde till att vi började shotta baileys vid två på eftermiddagen. vince anser att detta är en utmärkt ide, haha! kul med en skola där läraren säger åt en att dricka istället för att det är helt förbjudet.

jag glömde att berätta en sak igår, vi har återigen haft nattliga besök. denna gång inte av fulla norrlännigar eller jobbiga norskor utan av en liten gnagare. dumma som vi är hade vi ju lämnat en öppnad påse med tortillachips på rummet, och jag vet inte hur många skyltar det finns om att man inte ska förvara mat på rummet. men dumfanerna (vad ör plural av dumfan?) gjorde det endå. så runt 12 på lördagen när vi orkade ta oss upp ur sängen och tyckte att tortillachips skulle vara otroligt gott fick vi syn på gnaghål genom själva tortillapåsen och genom plastpåsen den låg i. detta såg vi dock inte förrens vi hade tagit stora nävar av chipsen och tryckt ner det i munnen. MYYYS. blä.

fick en smärre chock idag när jag skulle ta ut pengar. mitt kort nekades, IGEN! snabbt började jag räkna ihop allt jag köpt sedan i söndags och kom fram till att jag inte kunnat slösa bort alla pengar, fick för mig att jag glömt att jag köpt saker eller att jag har fått mitt kort kapat etc!! livrädd, vill inte ringa hem till päronen igen 0och vara pank, inte kul!! men men men! mina pengar är kvar! wiee! gjorde dock av med 40 pund idag på mycket viktigs saker, förstår ni! ingen bartender kan ju leva utan bartools, så jag har nu inhandlat:
1 boston rubber tin
2 boston glasses
6 pourers
1 hawthorn strainer
1 waiters friend
1 barspoon
köpte genom vince som gav grymma priser, i affär hade allt det där kostat över 100 pund, och grejerna jag har kpt är skitbra, det är exakt samma som jag använder varje dag i skolan!

ikväll ska vi ut, och jag har laddat upp med vin från saintsbury. 2,49 kronor flaskan. riktig kvalitet, haha. nä, man lever på saintsburys produkter häör, och de är faktist väldigt bra, inte typ willys egna varor =P
jag, linda och astrid har även införskaffat en flaska av saintsburys finaste vodka (7,99 pund flaskan) och tryckt i en massa mintchoklad i den. det kommer bli gott =) på fredag ska vi till minster of sound, vandrarhemmet fixar så att vi får gå före i kön och 60%  rabatt på inträdet. jag gillar mitt hostel =)

linda och jag har även kommit överens om att vi ska bo tillsammans efter kursen. ska försöka hitta ett hus utanför london, hennes kompis visste var man kunde hitta ställen med billig hyra. en av hennes kompisar flyttar till london i typ mars och dessutom hoppas vi att astrid kommer tillbaka när kontraktet på hennes lägenhet i norge går ut. dessutom räknar jagmed att ren viss fröken nordenstam bestämmer siog för att london är platsen för hemme!

dags för middag! pusss


finally back online!

efter en liten period av fattighet har jag äntligen pengar till att köpa nytt internet! yeey! thanks mom and dad! jag har ingen aning om när mitt senaste inlägg las ut, men jag antar att det var väldigt länge sedan, ledsen för det! eh.. vad har hänt i detta land... inte så mycket....
jag har träffat johan, vi hade det riktigt mysigt, åt, drack och gick till big ben och buckingham palace, där jag passade på att ropa lite efter Prins Harrey =P det var riktigt roligt =)
jag har även träffat på karin, lunchade på mcdonalds golv och shoppade lite... köpte en fin klänning! jag har köpt på väldigt fina klänningar, båda paljett =) tillsammans kostade de 15 pund, vilket är cirkus 180 kr, riktiga kap.
har inte så många roliga historier att berätta, alla har hållt sig ganska lugna senaste veckan. jag och astrid var ute för några dagar sedan, på ett ställe kallat 'Thirst' som ligger i soho. grymt ställe, härlig cocktail bar. slösade bort våra sista pengar på goda drinkar, båda våra kort blev nekade, haha. som tur var blev mitt inte nekat förrens jag skulle köpa fyllechips på vägen hem, haha.
var ute i går också, blev bjuden på drinkar, grasshopper, gott gott. dock ett litet orosmoment när micke helt plötsligt bara försvann utan att säga till, men hn dök upp senare så det var lugnt, han skulle ut och köpa mjölk efter att vi gett honom en tabascoshot.... hihi. man kan ha väldigt roliga med tabasco! när någon går iväg för satt gå på toa ett ngt liknande häller man tabasco i personens sugrör, så mycket så att drinken täcker det, ju mer kvar i glaset ju mer tabasco får man, det smarta är nämligen att om man gör det på rätt sätt stannar tabascon i botten av sugröret och täcks av drinken, den blandas inte heller med drinken. men när man sedan använder sugröret får man en trevlig liten överraskning. är man polare med bartendern kan man även be dem att ge personen salt i vattenglaset som de kommer att be om... mycket kul hihi. Pelle blev väldigt utsatt i går, stackarn. han drack gomme blandat med vad jag tror var gomme blandat med hallonsås, men när han kom tillbaka från toa hade vi lagt i en extra ingrediens.. hihi.... han gick på olika tabascodrinkar ett antal drinkar innan han slutade gå på toa, hahahha!! (för de som inte vet vad gomme är så är det en del vatten två delar socker, och används i många drinkar, bland annat mojito och caipirinha) och nu lyckades jag på något sätt få daqtorn att tro att jag ville ha allt i kursiv stil, och det går inte att stänga av.... pucko stina...

skolan rullar på, fick en utskällning av vince idag, han tyckte att jag var långsam (vilket jag var) och att jag var korkad för att jag glömde två ongredienser i en zombie... (vilket jag också var..) men men, sånt händer. har känt mig helt tom i huvudet i flera dagar, tror jag håller på att bli sjuk, nästan halva klassen var ju hemma med feber och hosta idag, så det är väl bara en tidsfråga...

svar till P: alla särskrivningar beror på att jag endast skriver på engelska nu för tiden och i detta land sitter inga ord ihop. det är skrämmande hur snabbt man glömmer svenska och kommer in på engelska. jag har blivit media, varannan mening är på engelska.....


pusss!

folk klagar ju så....

eftersom mina kära vänner inte anser att jag skriver tillräckligt mycket här ska ni få ett till mycket intressant blogginlägg.
i morgon ska jag träffa kusin johan, vet inte riktigt vad vi ska göra men men. tror vi ska iväg till en pub eller ngt. sedan lär jag väl möta upp folket ute i klubbland ifall jag hinner, men det skulle fan inte va fel att ta dte lite lugnt efter gårdagen. vi var på roadhouse igen, bra ställe. (har jag redan skrivit det en gång?) jag har ingen aning om hur mycket pengar jag gjorde av med och jag vill helst inte veta heller. det enda jag vet är att kortet åkte fram ett par gånger. trevlig bartender, han hjälpte mig före andra och gav mig en gratis shot, nice! dessutom erverade han en tequila slammer i et rocks glas och inte ett shot glas vilket innebar att jag förmodligen fick den största tequila slammern som någonsin serverats =P svårt att svepa hela grejen dock... som tur var tog han bara betalt för en shot och inte en drink, han sa att en shot var för liten och att ett rocks glas var bättre, haha =P försov mig i morse och dessutom fanns det inget varmvatten så duscha har jag inte gjort än. jag har screaming orgasm i håret, inte trevligt. ska snart hoppa in i duschen, försöker bara att använda internetet så mycket som möjligt eftersom det går ut om cirkus 30 minuter...
måstre plugga lite också, muntligt förhör om brandy imorgon. dessutom sa han åt oss att de som kan screaming orgasm, sex om the beach och några andra måste lära sig mojito, caipairinha och mint julep tills i morgon, men det ska väl inte vara några problem. kan dem redan halvt.

tvättmaskinen på hostelet har pajjat så vi kan inte tvätta och det är ingen som har rena kläder. haha, alla går runt och är äckliga. jag klarar mig dock bra på den fronten för det enda som jag saknar just nu är rena strumpor. det kan jag överleva. ska tvätta på lördag för då ska den vara fixad, men iof har de sagt det om varje dag den här veckan, haha.

nu ska jag gå och tvätta bort drinkrester ur håret och få lite plugg gjort! pusspuss

dag 12.

skyll inte på mig för att inga nya inlägg har kommit ut. vårt internet är dåligt och det vill inte riktigt göra som jag vill, utan ibland lägger det ner. inte roligt.
men men, sånt är livet, moving on.

jag tänker börja med att berätta om nätterna här. natten tills i igår tänkte jag för mig själv "jag tror jag ska gå och lägga mig tidigt idag få en helnatts sömn, det hade varit trevligt för en gångs skull." det visade sig att så tänkte alla tjejerna i runmet och trott eller ej så låg alla och sussade redan vid 11. för att ni ska förstå denna historia måste jag berätta om två unga män som är med på kursen. Jacques och micke. de är alltid tillsammans, kände varandra innan kursen och är allmänt gullegulliga mot varandra, kramas och säger att de älskar varandra. mycket sött. just denna natt hade micke valt att gå till en, ehum.. viss sorts klubb och jacque ville inte betala för att någon skulle prata med honom, så han bestämde sig för att stanna hemma. för att fördriva tiden utan micke bestämmer han sig för att dricka lite vodka. rent. han väntar och väntar, men micke kommer inte hem, vilket innebär att han dricker ännu mer. så, vi ligger då och sover när det helt plötsligt knackar på dörren. utanför står jacques. en aspackad jacques. han mummlar fram frågan om han får sova hos oss, vi säger att det nog är smartare ifall han sover inne hos sig själv, och Shirley hjälper honom in på sitt rum. vi tror att denna sak nu var ur vägen och går tillbaka till vårt sovande.
knack knack knack.
vi öppnar dörren igen. där står jacques, endast iklädd kalsonger och tubsockor. han tar sig in i rummet och står och vinglar och lever rövare i en 20 minuter, varpå han leds in i sitt rum igen.
knack knack knack.
jacques, fortfarande iklädd tubsckor och kallingar. han går in i rummet, gör sammasak som han gjorde förrut och frågar om och om igen var micke är. sen får han en ide. när micke kommer hem, kommer han ju först att komma till receptionen. hela ansiktet spricker upp i ett fint solskens leende, han vönder sig om, lubbar ner för trappan och ner i receptionen, fortfarande endast iklädd kallingar och tubsockor. där sitter han sedan och väntar på micke och får sällskap av en mcyket generad per och ett antal andra gäster... tur att personalen här är sköna...
så det bidde inte så mycket sömn den natten heller, fast det var jävligt roligt.

skolan går bra,fick tillbaka ett prov jag skrev i måndags, 34 av 39 poäng, och jag ahde endast sovit 3 timmar den natten.

hela gänget gick ut igår, riktigt roligt! gick till roadhouse igen, helt ok klubb. de har liveband och lite så, duktiga bartenders också!!

bilder finns på fejjan, och jag hoppas att internetet tillåter mig att publicera lite oftare!
puss på er!


snakebites mm.

jag ska köpa en ny spray så fort jag kan. man hller hårt i pengarna här, dock försvinner de fort fast helt pågrund av en själv. det är ganska lungt att gå rumnt här, jag tror att de som gick runt hamnade på fel gator, inte bra. man köper mycket alkohol, vilket är billigt, men man köper mycket. man går ut nästan varje kväll.

för de som undra är en snakebite en drink som går rätt upp i huvudet... haha... msn blir rekativt full på dem...

så... har precis kommit hem från min date med paul the english italian guy,  och nu väntar plugg och sen ska jag ut och dtricka snake bites!

ursäkta stavningen, det är ölen =P
älskar er alla!

själv på rummet

under den vecka som jag har varit här i london har jag inte lyckats vara själv en enda gång, förutom på typ toaletten och i duchen. nu har jag dck hela rummet för mig själv. jag får själv välja vilken musik jag lyssnar på (tack för spotify btw, p) och bara sitta och göra vad jag vill. ganska skönt om man inte gillar människor =P (har jag valt fel utbildning tro...?). lite saker som har hänt... typ 5 pers har tappat bort sina nycklar. det blir en herrands massa knackande på dörren =P jag har dock kvar min och jag planerar att behålla den. som sagt har flera blivit av med plånböcker, npgra under hot.. london är en hård stad. inget sånt har dock hänt mig, det värsta jag varit med om så länge är att jag tappat bort tudden till mitt puder, fruktansvärt irreterande.

what more to say.... ikväll ska jag ut och dricka snakebites tror jag. linda var sugen, haha, så det är väl bara att hänga på! är man ung så är man.


myskväll

total party kväll i går. nästan alla deltagarna samlades i köket för förkrök och sedan var det utgång som gällde! riktigt skoj kväll, i vart fall för mig. andra hade inte lika roligt, 2 fick sina plånböcker snodda, 2 blev rånade av småpojkar med kniv, den enaa av dem förlorade 200 pund tror jag. stackarna.
ikväll blir det hur som helst myskväll, vissa gick ut, men nästan alla tjejer och några killar stannade inne för att se på true blood, dricka öl och äta onyttigheter. ska bli väldigt mysigt =)

lite bilder på rummet så att ni kan få se =)

 min fina säng! brandbilsröd!

så här ser rummet ut. bakom mig finns en säng och till höger om astrid finns det en till. trångt och härligt.... och fullt med "julias" saker.....

till pau!

såklart jag läser dina komentarer min vän! glömmer bara bort att svara! det finns en del snygga män ja, du hade trivts ;) fast astrid poch linda är snyggast! haha

hur står det till med dig? är du nervös? du åker väl snart? 13:E vars det va? ska det bli skoj?

Puss puss gumman! vi ses när du kommer och hälsar på!


dum och dummare.

jag hatar att bo i ett rum med andra tjejer. jag står inte ut, fy fan vad jobbiga de är. i natt lyckades de förstöra hela min nattsömn vilket ledde till ca 4 timmars sömn, vilket jag klara bra annars med jag har inte fått en full nattssömn sedan jag åkte. "julia" och en annan brud går ut och super sig grisfulla, vilket jag inte alls har något i mot. jag och kanske en 6 andra av kursdeltagarna sitter inne på vårat rum och ser på true blood när de stapplar in i rummet. med sig har de en kompis, låt oss kalla henne "hjärndöd". unga fröken hjärndöd trillar ner över en väska för att hon är för full för att kunna gå in genom en dörr. vi ber dem vara lite tysta eftersom att vi ser på film, varpå de skriker till varandra att de ska gå in till killarna. GÅ IN DÅ FÖR FAN OCH PRATA INTE BARA OM DET!!! hursomhelst, till slut kommer de iväg och vi andra gör oss i ordning för att gå och lägga oss. vi släcker lampan och en efter en börjaar vi somna. när jag precis har hamnat i det där stadiet när man varken sover eller är vaken stapplar "julia" och "hjärndöd" in genom dörren. och väcker alla. klockan är nu ungefär 2 halv 3. hjärndöd ska sova hos oss, i julias säng. och de måste ligga och prata och fnissa ett litet tag. när jag precis har börjat somna igen väcks jag av en lätt knackning på dörren. klockan är nu runt 3. jag väljer att ignorera knackningen med en förhoppning av att personen som är så dum i huvudet ska ge sig av. det gör hon inte. tillslut står hon och bankar, och när jag precis har rest mig upp för att slita upp dörren och ge henne onda ögat så lyckas hon på något sätt, som jag ännu inte listat ut, öppna vår dörr. på andra sidan står hjärndödskompis dum, tillsammans bildar de duon dum och dummare. dummare föjler med dum ner till deras rum och jag trodde att allting nu skulle vara frid och fröjd. (om man bortser från skrikande norskor som sitter inne hos killarna som bor i rummet bredvid på ett mycket lyhört hostel) ack så fel jag hade. en timme senare knackar det igen. när ingen öppnas börjar personen dra i dörren. en liten knackning till. när ingen öppnas ger personen upp och går hem till sig. äntligen, vid 4 på morgonen får jag sova.

idag har dum och dummare åter igen ockuperat vårt rum. fy fan vad jag inte vill ha med dem att göra. det är dock ganska kul när vince alltid ställer frågor till "hjärndöd" (dummare) efterosm hon aldrig har svarat rätt på en enda. inte ens när någon skrek ut svaret kunde hon svara på frågan. idiot.

inatt blir det dock bara jag linda och astrid i rummet! härligt! alla andra är ute och röjjer men efter inte en enda dag utan alkohol väljer vi att ta det lugnt och ladda inför fredag och lördag. vi skulle egentligen också ut men ikväll blir det sömn. i varje fall tills alla andra trillar in, förmodligen i en hög.


kort inlägg...

mitt internet tar slut om sex minuter så det blir inget långt inlägg idag.
det är kallt i london, snön ligger tät på marken, enligt en kondonbo vill säga. vi har cirkus 0.5 mm snö, men man hör ändå tre gånger så många utryckningsbilar idag lämfört med andra dagar. sammanträffande? i think not.

blandade idag en grym cosmo, dock bara av vatten, men den var perfekt i allfall. bara en av de nästan 20 drinkar jag nu kan utantill =)

vad mer kan jag säga..? skolan är rolig, och har hittat den bästa pluggpuben i världen. man kan ityvärr inte plugga på rummet eftersom rösterna av 7 andra tjejer stör mer än rösterna av 50 andra människor.

puss puss
saknar er alla.

alkolism.

denna kurs kommer att leda till alkolism för både mig och mina klasskamrater. Varje gång vi har blandat en ny drink ska denna provsmakas, när alla sedan har smakat på drinken får en lycklig person dricka upp resten. när man själv blandar drinkar och råkar hälla upp lite för mycket i mätglaset måste man shotta det som inte behövs. Spelar ingen roll om detta är vatten eller om det är ren vodka. härligt. alkolismen kommer och tar mig ;)

SItter just nu på ett härligt litet ställe vid namn weatherspoon, billig espresso! på tal om kaffe kan jag påpeka att det enda kaffe som går att dricka här är just espresso eftersom de verkar anse att kaffe ska bestå av vatten och pyttelite kaffe endast så att färgen på drycken går lite åt det mörkare hållet.

tjejerna i rummet är ok, vissa trevligare än andra, såklart. Det är en tjtj som är precis som Julia som gick i gymnasiet med mig och alla ni som vet vem jag pratar om vet även vad jag anser om denna donna. hon har till och med samma hesa röst.... freaky....

läxan tills i morgon går ut på att lära sig 10 drinkar utantill, så det blir allt att plugga i kväll igen. suck. verkar som att vi ska ut och fira någon som linda känner som fyller år, så det blir utgång i kväll igen. aldrig får man vila, men det kanske inte är meningen att man ska göra det i london, jag vet inte.

Läraren, Vince, är helskön. en RIKTIG britt, sarkastisk och rakt fram. det uppskattas.

nu får det vara nock, måste plugga! Puss

meddelande till lisafisa:

Vingar av glas, jag lånade den när vi hade harry potter marathon =P


dag 2.

jag ligger nu på golvet på mitt underbara vandrarhem (bilder kommer att läggas upp). har precis kommit hem från skola + shoppingtur. skolan verkar bra, läraren är helskön och har tydligen varit en av londons bästa. kommer dock bli mycket plugg, 85 drinkar ska kunnas utantill och idag fick vi läxa! vi ska lära oss ett 10tal olika redskap och vad typ 15 glas heter, men men, det är bara att låtsas som att man är tillbaka i skolan.

livet i londan flyter, har åkt fin röd dubbeldäckare idag =) tyvärr så har alla bussar bytts ut sedan senast jag var här (när knappa 10 år sedan) och man kan inte längre hoppa på och av i farten!! mycket trisst, men kanske säkrare...

Shoppingen här är grym! alla affärer man kan tänka sig plus massa mer, alla med MINST 50% rea. härligt! =) inte för att min budget riktigt täcker shopping, men jag måste i allafall köpa en fin kjol!

folket är trevligt, speciellt en skånska vid namn linda. vi bor 8 tjejer i ett rum med fyra brandbilsröda dubbelsängar, 7 låsbara korgar under sängarna, ett handfat, en spegel som ibland trillar ner och en heltäckningsmatta som har tre mystiska fläckar.  

Planen för i kväll är att gå ut och äta på en pub på som jag inte kommer på namnet på och dricka ett par öl med Linda, och sedan kanske få sällskap av andra från kursen.

Nu börjar det bli dags för lite plugg och sedan ska man väl gå ut! Puss puss!

<3<3


<3


Dagen D.

Jaha, så var det dags. Klockan ringer vid halv sju i morgon bitti, allt är packat, klart och mosat i min något för lilla resväska. Klockan nio är det samling på Arlanda, kusin Johan står och väntar på mig, för tack och lov får jag sällskap på planet, flygplatsen och sedan även on the underground som vi londonbor säger! ;). Vi bor båda på Piccadilly line, vilket gör det hela lite lättare för mig eftersom jag inte behöver leta upp rätt tunnelbana! Har tillräckligt svårt med det i stockholm och här har jag ändå bott i snart 20 år.

Nervositeten har fortfarande inte slagit till, förstår inte varför. Önskar att den skulle göra det, för det känns nästan fel att inte vara nervös. Tror dock att jag kommer klara mig ganska bra, jag har till och med lärt mig dricka te! Eark grey och sånt klarar jag fortfarande inte riktigt, men vi hade ett som smakade hallon som va ganska gott. Just nu dricker jag ett med rabarber smak, helt ok! =) Nu när jag kommit över hindret med mitt kaffedrickande så är det nog inga problem....

Shoppingen i dag gick bra, hittade ett fint storpack med strumpor och en adapter! Letade efter en fin kjol, men hittade ingen jag gillade så jag har nu packat ner ett par leggings och åtta par strumpbyxor, men ingen kjol. Det ger mig en ursäkt att gå till Londons shoppinggator så fort jag kommer dit, härligt med mellandagsrea i London!!! Hoppas de inte tar stenhårt på ordet mellandag....

Jag har kommit på problemet med en blogg, det är meningen att man ska skriva i den, tyvärr så har jag inte så mycket att skriva som skulle kunna vara av intresse, så jag nöjer mig med att lägga upp lite bilder på människor jag kommer sakna här hemma!

Puss!

Pimpad.

Bloggen är nu helt uppimpad inför min stundande resa! Hoppas ingen blir yr av alla flaggor =P Man måste ju pynta!

HA! Jag är grym!

Listade på helt egen hand ut hur jag länkar till emma! Jag har nog aldrig varit så stolt i hela mitt liv!

1 dag, 19 timmar, 16 minuter, 20 sekunder

Då var det snart dags och jag har tagit lisas ord på allvar och bestämt mig för att göra ett lite roligare inlägg. (Få inte för höga förhoppningar nu dock). Nyår är över, och trott eller ej, det spenderades hemma med familjen, riktigt mysigt.
I morgon bär det av in till staden för att inhandla det sita inför resan, det vill säga en adapter och strumpor.. alltid bra att ha! Lite tandkräm ska nog också inhandlas.
Så jag åker alltså om lite mer än 43 timmar. Konstigt nog har nervositeten inte slagit till än, jag som brukar vara ett nervvrak. Känner mig väldigt lugn, blir nästan nervös över hur lugn jag är, haha.

Planet lyfter på söndag klockan 11 men jag måste förmodligen vara där långt tidigare än så, tv4a nyheterna pratar om mycket kontroller och långa väntetider när man ska resa till england, allt tack vara den härliga  lilla människan som ville spränga flygplan... pucko.... hursomhelst... bättre tidig än sen...

Lite önskningar: pratades om att man kunde länka mellan bloggar, var god gör det till min för jag vet inte hur man gör!!! Ha ett gott år, och ha det bra hemma i kalla sverige medans jag har plusgrader i england!! Puss Puss!

Ps. Lisa! Din film kommer på posten! Du skulle ha fått den i onsdags (eller va det tisdags...?), men jag glömde som vanligt!

RSS 2.0