working, working all day long....

kom hem vid kvart över 5 igår. jobbade i 10.5 timmar. snacka om att fötterna gjorde ont. börjar vid nio ikväll och stänger idag ígen, så jag får se fram emot att komma hem samma tid i natt. som tur är jobbar linda lika sent, i går kom hon hem 10 minuter efter mig =)
en massa människor ville bjuda mig på drinkar igår, och en massa människor försökte bjuda ut mig, haha. jag gillar att vara svensk, jag får en massa dricks för att jag ler och ser söt ut och när de frågar mig var jag kommer ifrån blir de helt lyriska! och ger mig mer dricks. igår var det en som försökte ge mig femtio pund i dricks, men hans kort blir declinat, så hans kompis betalade och han tyckte att det var lite i överkant, haha. inte för att jag hade fått de där 50 punden, man delar upp alla dricks mellan all personal, men igår drog vi in 20 pund var (vi är typ 10 som delar)! nice! så nu har jag fick pengar igen, härligt!  desutom har jag inte fått min dricks från i torsdags än, den får jag idag!
nu måste jag hem och göra mig i ordning, tunnelbanan är avstängd hela helgen så jag måste åka buss, vet inte riktigt hur de går, så jag måse vara ute i god tid!  puss!

första riktiga arbetsdagen, the day after...

det var stressigt, men kul. fick jobba med christine, vilket var skoj. hade ingen egen nyckel till kassan, men det ska jag få idag. har inte mycket batterier på datorn så detta får gå fort...
vad har hänt, linda har lyckats få böter för nedskräpning. pucko =P
hinner inte skriva mer, puuss!

leg.

en grej som jag har glömt skriva, och som är så pinsam och dum att den måste ut!
för ett tag sedan gick jag och linda och köpte filmer på HMV, tror jag nämnde det, sex and city och changelling tror jag att det var.
jag kommer fram till kassan och ska betala när killen frågar efter mitt leg. fattar först inte riktigt varför, tror att det har något med att jag betalar med kort, men ger lydigt fram det. sedan ser han lite skamsen ut och ber om ursäkt, jag fattar fortfarande inte varför, och jag fattar heller inte varför linda står och flinar.
sedan trillar poletten ner. filmerna är från 15 år, och killen är inte säker på att jag är över 15. jag har alltid sagt att jag ser ut att vara 16 år gammal, men jag får nu stryka det och säga att jag ser ut som 14. härligt. jävla miff, jag ser inte ut att vara FJORTON ÅR GAMMAL!!!!! linda tyckte att det var väldigt roligt, och hon pikade mig just för det! så det sitter visst i och jag kommer få lida för det länge! 

en annan grej som är lite underlig, kommer inte ihåg om jag har skrivit om detta, men jag nämner det igen bara för att. när vi var på ikea skulle vi köpa saxar till hushållet. det var tre saxar för typ 50p så nu kan ju lista ut hur vassa de var... när saxarna rullar fram till kassörskan och hon tar upp dem ber hon mig om leg. jag fattar inte heller varför, men hon tittar på det, frågar standard frågan: "var står vilket datum du är född" (engelska människor är dumma, de fattar aldrig hur gammal jag är genom att kolla på mitt leg, hur stor skillnad kan det vara mellan ett engelsk och ett svenskt leg egentligen? födelsedatumet är ju typ i mitten av kortet, hur kan man missa det..?) jag pekar ut var det står och sedan säger hon: "jag kan tyvärr inte sälja dessa till dig". huh...? nähe, varför inte frågar jag. "vi får inte sälja saxar, knivar eller bestick till folk under 21". okeeej.... jag säger, "min kompis är 21, får jag köpa dem om jag lovar att hon håller i dem?". "nej tyvärr, hon måste i så fall betala"... det slutar med att linda får gå till en annan kassa opch betala för saxarna kontant för att vi ska få köpa dem. seriöst! när man är 19 år har man lärt sig att inte springa med saxar! skärpning england!! någon som vet ifall denna regel även gäller på svenska ikea, eller är det bara england som fösöker sticka ut igen..?

PUSS!

ps. en liten förklaring för er som inte har stenkoll på de engelska pengarna. £ = pund (som de flesta kanske visste) och när det står p efter en siffra är det pence. så tro inte att jag tänkte köpa saxar för 50 pund, det hade varit dyrt =P ds.

första arbetsdagen.

idag har jag min första arbetsdag, det vill säga första gången jag jobbar och faktiskt får pengar för det. Aurelien har gett min läxa på drinkar och vin och trots flera timmars plugg i går har jag fortfarande inte fått in 5 stycken av dem. och vinerna kan jag lite halvdant... jag borde vara hemma och plugga istället för att blogga, men det är roligare  att blogga.... ska va på jobbet vid halv fyra, vilket innebär att jag måste åka vid tre och göra mig i ordning vid 2. så när jag dryckit upp mitt kaffe blir sdet raka vägen hem och sedan plugg tills dess!
det låter mycket med en timme att göra sig i ordning, men det är inte direkt ekenstandard på hur man ska se ut! man kan inte komma inrultandes i mjukisar och linne, utan här ska det vara helt svarta kläder; svart pennkjol, svarta strumpbyxor, svarta ballerina och svart skjorta. detta tar inte så lång tid att slänga på sig, men sedan kommer försköningen. tänk dig att du ska ut på krogen. det är en speciell dag, kanske en födelsedag eller första partykvällen på länge. då vill du vara uppstajlad. så ska jag se ut på jobbet. Aurelien och Mat tjatar på oss alla om att vi ska "look sexy", "look glamour", "look like youre the one going out". detta innebär:
-en vanlig sminkbas
-mejkade läppar
-eyeliner
-massa svart ögonskugga
-långa ögonfransar
-tillfixat hår (typ korkisar, snygg uppsättning, eller liknande)
-smycken
så, det tar lång tid att göra sig i ordning.

åh! jag är säker på att alla ni där hemma kommer bli mycket stolt över mig när vi hör detta! Linda var på jobbet igår och jag fick sitta hemma alldeles alena, när jag kommer på "fasen, jag glömde tvätta min svarta skjorta som jag måste ha på jobbet i morgon!!". så jag samlar ihop massa svarta kläder, går upp till tvättmaskinen och tvättar! helt själv! ingen hjälp what so ever! jag börjar lära mig att leva utan mamms! känner mig väldigt duktig! jag hade till och med vett att inte torktumla skjortan!

på tal om mamms, så har hon och pappsen börjat planera in en resa till londonland! woppie, woopie, woopie! hoppas de tar stora resväckan, för jag har många önskemål på varor som ska föras med in i england! =D jag är förstås väldigt glad att de kommer och hälsar på också, jag villl inte bara ha grejor! jag är inte girig!

puss 

sömntutan är vaken igen!

usch, vad mycket jag sover, det kan itne ens vara bra. i natt sov jag 12 timmar, inte ens normalt...

hur som haver, igår hade jag träning på babble, vilket innebar att alla som jobbar där satt ner och Mat och Sarah stod och pratade om vad som måste förbättras, inte så intressant för er att läsa om. men sedan, precis innan jag ska gå frågar jag Mat om när jag ska jobba nästa gång. han ber mig gå till Aurelien, som sedan säger att innan jag går måste jag skriva på några papper. jag vet inte vad "some papers" betyder i Frankrike, men i Sverige betyder det iallafall några stycken och inte 40 stycken, som skulle ha flera signaturer på varje blad!!! jag tror jag skrev hundra signaturer! men men, sedan fick jag i alla fall gå och min första dag blir på lördag. och när alla papper var påskrivna var jag officiellt en medlem i babbles staff! woopiie!
efter kursen hade några gått ut för drinkar, och jag mötte upp dem (efter en och en halv timme av läsande och påskrivandes). först var vi på bar soho, där Kari-Lise från kursen jobbar, kul att se henne igen! hon blandade en mojito, en flying grasshopper (konstigt recept, ingen half och half.. ??) och en amaretto sour till moi! det var gott. sedan gick vi till ett annat ställe och fick drinkar till halva priset så jag drack någon frukthistoria som jag inte kommer ihåg namnet på. men den var också god.
sedan gick jag hem, och vad säger linda när jag kommer om inte "jag har lagat mat för ett helt kompani, så det är bara att värma på" (ok, inte de orden, det är bara jag och lisa som pratar så). hon är världens bästa roomie! hon lagar mat till mig! det är inte för inte som jag valde henne som "contact in emergency" (ok, hon är den enda som faktiskt bor i närheten av mig och hela tiden vet vad jag håller på med, men endå! hon förtjänar titeln!)

idag ska aurelien ringa och berätta för mig när jag har min personliga träning på babble, onsdag eller torsdag. får inte betalt för det, men endå! det är endå skoj! alla borde bli bartenders, för det är världens bästa yrke =D

PUSS!

back at prince alfred!

först svar till papps - om du kollar noga på bilden med astrids tröja på väggen, så står de på Malm (vi har malm i vår lägenhet, jag har dem hemma med, så jag känner mig som hemma! IKEA!!! =D)! en på dig och mamma, en på mig och ullis och en på alla kompisar!! de har fått hedersplatsen, och linda får inte plats med några! HAHA! inte för att hon har några men endå... =P

jaha, denna natt... denna natt, denna natt... jag gick hem från prince alfred vid typ..  halv sju kanske... tänkte gå in på HMV och köpa några trevliga filmer för budjetpris, men det var stängt!! ledsen som jag var gick jag hem och läste... jag måste ha somnat, för vid halv nio väcker linda mig för hon vill gå till tesco och köpa glass, jag ska precis resa mig upp när jag upptäcker att jag är för trött för att röra mig, så jag mumlar något svar till henne och lägger mig och sover igen. jag tror att hon också gick och la sig igen för jag såg inga glasspaket hemma. vaknar sedan vid tolv på natten och får för mig att klockan är sju, man hör fotstegen från de som bor på våningen över så jag tror att det är väldigt tidigt och att de ska till jobbet, för det faller inte mig in att de kanske bara inte har gått och lagt sig. jag vänder mig och tittar på klockan och upptäcker att den bara är tolv på natten. ledsen blev jag, för jag var inte längre trött. men jag försöker ändå somna om, och tillslut lyckas jag, skulle gissa på att det tog en timme eller något.
sedan vaknar jag igen, klockan är nu halv elva, på "morgonen". jag har inatt sovit 13.5 timme. det måste vara nytt rekord.

idag har vi en lång dag framför oss. tvätta, diska, handla (vi ska åka buss till ett stort saintsbury!! wiee), toppa upp mobilen och sedan ska linda laga mat till mig. hon vägrar säga vad, hon är söt!!

vi har fått ett datum till när astreedo kommer! runt den 8:e mars!! så skoj!

linda fick precis ett erbjudande om att jobba på en strippklubb!!!! HAHHAHA, LINDA SKA BLI STRIPPAAAA!!!! det var iof bartenderjobb, men man vet ju aldrig vart det leder... fan att hon redan jobbar på mango!!  hahhahhahahhahhahaa, åh vad kul det hade varit. "jo, min roommate jobbar som strippa.." hahhaa, hon måste fan ta det jobbet! vad fan är det bruden har sökt igentligen..? hon var faktiskt lite ledsen ver att hon inte kunde ta det, hon är lite vriden... =P haha, skoj!! och just nu spelas born to be wild på princen.... haha, coincidence..? i think not!!!

pussar till er alla!

tänkte visa lite fina bilder av min lägenhet!

min och lindas fina dubbelsäng! (och vår fina bäddsoffa a.k.a. Astrids säng!)

vår astrid vägg!!

toaletten

hallen

 köket (och soffan som nu inte står där)

 tv och fotölj.


jag har aldrig påstått att det är stort! det är så minimalt att det är pinsamt =P
vi har möblerat om lite, bytt plats på soffan och på borden, det blev bättre så!

Puss!

jaha, då var man anställd då....

du läser just nu Babbles nyaste anställda bartender! yep yep yep, stina har gått och blivit en hårt arbetande bartender! efter en sjukt rolig trial igår tog managern, Matt, mig till sitt kontor och berättade för mig att han var mycket nöjd och att han ville erbjuda mig en plats bland sina högt uppskattade bartenders! kommer dock bli mest helgjobb i början, eftersom de har så många, men om några veckor var det folk som skulle ge sig av och då skulle det bli heltid! =D skoj skoj skoj!
allt var dock inte roligt igår, till exempel när en snubbe kom fram och bad mig om hans kort som han lagt in bakom baren. jag bad honom då om den lilla bricka som vi ger ut när någon startar en tab, men han sa att han inte hade fått någon. det var jag som hade tagit kortet av honom, och det var även jag som hade gett honom brickan. han vart inte glad när jag sa till honom att jag hade gett honom en bricka och utan den kunde jag tyvärr inte ge honom kortet. han började bli otrevlig men som tur var kom en tjej som hade hjälp mig under kvällen och pratade med honom. hon fick honom på något sätt att kolla sina fickor, och vad låg där om inte brickan! han bad mig om ursäkt flera gånger, och lämnade dricks, så det var inte så farligt, men jag gillar inte att bli skälld på utan anledning och inte få säga emot. "kunden har alltid rätt" gäller även i england, men jag började bli arg och ifall tjejen inte kommit hade jag nog slutat vara trevlig.... det är väl bara att lära sig att bita ihop när såna miffs kommer... men utöver det var det hur kul som helst! jag fick blanda många drinkar! mest gin och tonic etc, men jag fick göra några mojitos, en woowoo och två strawberry clouds. annars var det mest regulars, men det var kul endåå! man får en sån kick bakom baren! vissa hoppar bungyjump för att få en adrenalinkick, men jag behöver bara göra mitt jobb, hur jävla najs är inte det?
personalen var helt underbar! fick inte jobba med christine, men det kommer jag få senare. det var hon tjejen, som jag inte kommer ihåg namnet på, och en kille vid namn Giovanni som jag jpobbade med hela kvällen. de var hur sköna som helst och det var något jag inte fattade hur jag skulle göra kunde jag bara fråga utan att de blev irreterade även om det var fullt med folk =) det var snällt!

idag träffade jag johan, marie och andreas. vi gick till en pub här i bayswater och åt. det var väldigt roligt, man har alltid roligt med dessa människor! vi har alla den lundgrenska humorn (även andreas trots att han i teorin inte är en lundgrenare) och som alla vet är det den bästa humorn en människa kan ha!

mammsen ringde och väckte mig i morse, vilket var tur annars hade jag nog glömt att vakna, haha. hon sa att hon och papps skulle börja planera in en englandsresa! YEEEY! det ska bli mysigt med dem på besök! vi har ju ett hotell som granne, så de kan bo där, nära och bra!

nu är vi tillbaka på prince alfred och dirkcer öl. inte för att linda behöver mer, hon jobbade ju också igår, hon jobbar på världens chillaste ställe där man får dricka när man jobbar (avis) så hon drack under hela kvällen, och när baren stängde för allmänheten fortsatte personalen med sitt party. jag, som suttit uppe till tre och sett på film och hoppats på att hon ska komma hem, vaknar klockan halv tio på morgonen av någon står och värmer på lasagne. det är linda som precis har kommit hem. jag vet inte om hon har nyktrat till än, men de fyra timmarna sömn hon fick har nog hjälpt till lite... hon är knäpp. det är någit som är jävligt trisst på helgerna. hon kommer, som tidigast, hem vid halv fem, medans jag, absolut senast, kommer att komma hem vid halv fyra. dessa helger har jag varit hemma vid halv 11, 11 och då blir det till att sitta ensam och roa sig själv, eller somna själv, vliket jag inte tycker är det minsta roligt. trott eller ej! jag har svårt för att vara ensam, fan vad jag har förändrats!

den andra puben jag hade trial på har inte ringt, jag tar det som ett nej. jag vill inte ens jobba är, jag var typ orolig för att de skulle ringa och säga att jag har fått jobbet. jag vill inte spendera ett år med att hälla upp öl, jag vill blanda cocktails! det är mycket roligare!

nu ska jag bara berätta lite om londons tunnelbanesystem. vanligtvis finns det inte så mycket att klaga på, förrutom det faktum att de slutar gå vid midnatt oavsett om det är helg eller vardag. men, igår när jag skulle iväg till min trial hade de bestämt sig för att stänga av marble arch. jag, som är helt upptagen med att prata med Ester (som jag mötte på tunnelbanan av en ren slump, hon har det bra ifall någon astormänniska läser detta. hon jobbar på en pub nu) så jag missar ju att gå av i bond street som är stationen efter marble arch. jag tror att detta är just marble arch, men när tunnelbanerösten sedan säger "next stop is oxford circus" börjar jag ana att något inte står rätt till. jag har åkt för långt.... så det var bara att byta tunnelbana. jag kom tre minuter sent, men jag fick ändå jobet, så whatevaaa!
på vägen hem lyckas jag tro att jag ska till holborn,där jag inte har bott på tre veckor, men jag ansåg ändå att detta var rätt, så jag åker åt fel håll igen... jag kom hem vid elva i stället för halv... men men, det var endå tomt i lägenheten. satte mig och såg på shaun of the dead, det är en bra film.

jag inser att detta meddelande är sjukt långt så nu tänker jag sluta skriva! puss!


klagomål!

jag har fått många klagomål på att jag inte skriver tillräckligt i denna blogg... vill bara påpeka att ni läser den ju inte! hur vet ni då om jag skriver eller inte?!?!  eller så kommenterar ni inte, vilket inte är kul...
haha
puss på er alla!

skype och gårdagen!

wiie, lisa har skaffat skype! sök bara på kristina lundgren och du borde hitta mig. mitt användarnamn är lady.lundgren

igår var vi på rockkonsert. det var tre band som spelade, Kajza kände trummisen i det andra bandet. jag tyckte dock att det första var bäst. planen var ju att inte dricka så mycket och inte komma i säng sent, men det gick ju, som vanligt, åt h-vete. drack massa öl och kom i säng vid 3. fast att det blev sent beror inte så mycket på konserten, utan det var snarare att jag var tvungen att se på hot fuzz när jag kom hem. den är så bra och Simon Pegg är så snygg. kvällens topp var helt klart när jag och linda upptäcker att bayswaters fish and chipsställe fortfarande är öppet, så vi fick lite fyllemat i maggen också! gott!
så planen gick åt helvete, och vi sov till halv 12. eller jag gjorde det, hon gick upp och duschade, sedan gick hon och la sig igen. knäppjök.
om exakt 3 timmar och 32 minuter har jag trial.

puss!

rockkonsert.

ikväll ska Kajza fixa in oss på rockkonsert. skoj. imorgon har jag trials, så det får inte bli för sent! men det kan bli kul endå! gratiskonserter tackar man inte nej till!

Astrid!

lite nyheter om min kära vän Astreedo! för de som inte vet vem denna underbara människa är så är hon en trevlig tös från Falun som emigrerat till Norge för att sedan utbilda sig till bartender i london, flytta tillbaka till Norge och längta tillbaka till Simon Peggs hemland.
hur som haver, hon har arbetat för fullt för att bli av med sin dumma lägenhet i norge, och det verkar som att hon har lyckats! förhoppningsvis kommer hon att anlända till londonland i början av mars! hon kommer då att flytta in i vår lilla studioflat och bosätta sig på vår soffa! det ser jag fram emot och det borde ni alla göra, för hon är snäll!

puss på astrids näsa!

ehum...

vad blir detta..? femte inlägget idag?
jag vet att jag itne har något att säga, men jag har onget annat för mig, fejjan är tråkig för ingen skriver något. har redan läst en massa skvaller så det är bara bloggen kvar.
vad har hänt sedan senast? linda fick ett samtal angående intervju, hon sprang just i väg till toan för att prata med the manager. ett ställe i earls court som heter mango. hon gillar inte stället riktigt, men hon ska endå intervjuas =P
jag har varit och shoppat =D köpt en skiiitsnygg skjorta och ett par fina ballerinaskor tills på lördag. känner mig duktig! jag shoppar med en anledning =D
tess är på väg nu, hon ska, som sagt, hjälpa linda med att skriva ett cover letter. hon är trevlig, så hon får gärna joina oss! undrar om christine kommer också. vi har träffat tess genom christin så man kan ju alltid hoppas, det skulle vara bra att korsförhöra henne lite om babble.

just nu sitter vi återigen på¨puben som heter så mycket som prince alfred. de har världens sämsta internet och jag blir hela tiden ut kastad från det och det är i princip omöjligt att komma online igen, men men, vad ska man göra. trött blir man dock. ölen är god dock.

en sak till de som kommer och hälsar på - ni får ta en trip hem till mig och plocka på er grejer! haha, jag tycker att jag har för lite saker här! jag saknar ganska mycket av det jag har hemma! om ni lyckas packa ner mamma, pappa och ullsbulls i en väska blir jag glad! =D

fittinternet vägrar gå igång! jag måste fortsätta skriva tills jag lyckas gå online!

nu funkar det! puss!

regn.

det regnar i london. inte kul.
jag har tråkigt, vet inte vad jag ska göra, datorn laddar ur om exakt 20 minuter och linda söker jobb. if i were a boy spelas på puben. det är en fin låt. jag måste måla om mina naglar, har lyckats chippa båda tummnaglarna. idag kan ingen klaga på för få blogginlägg. jag tar igen för missade dagar.
det regnar i london. usch.
dags att gå hem till den kalla lägenheten. sedan kommer tess och skriver cv med linda. jag ska läsa, tror jag. eller sova.
fast först shopping.
ännu mer deppmusik, beautiful med Christina Aguilera. dags för shopping.
lindas dator har laddat ur.
det regnar i london.
usch.
fast jag älskar denna stad.

drinkar

sitter här och pluggar lite på drinkar samtidigt som jag pratar med lisafisa på fejjan. irreterande drinkar, de är mycket jobbigare än de som vince lärde oss, jag får inte free poura, utan jag måste använda mått vilket innebär att jag måste kunna att det ska va typ 62.5 ml av något istället för att bara räkna bubble-2-3-cut eller nått! jobbigt! jag vill säga att det är trisst att plugga men lisa har rätt - jag gillar det, det får mig att känna min smart! =D

jag har fått en jävla kaffekick nu, kan inte skriva ordentligt. kanske borde sluta hälla i mig mängder. batteriet är snart slut på datorn så då måste jag endå gå hem... där blir det inget mer internet =( än i alla fall! snart så ska vi beställa!

btw!!

snart kommer PAU!!!! det ska bli skitskoj! emms - vi ska ha Simon Pegg marathon! Hot Fuzz and Shaun of the dead!!!!!  yeeey!

puss på dig girlfriend!!

its been a while....

har försökt komma in på internet, men donkens hade klappat ihop och höll på att strypa personalen på starbucks för de ansåg att man skulle betala £5 på sitt starbucks card (som man behöver för att gå online) istället för £2 som det stog på internet!!! fy fasen vad arg jag vart! gick iväg och tröstshoppade, inte bra. men det blev en fin tröja från zara och ett svart skärp (vilket är väldigt bra eftersom de flesta ställerna kräver at man har svart skärp på sig) och två filmer. två väldigt bra filmer ska understrykas, changeling och sex and the city! sedan var jag glad igen. mina vredesutbrott ät inte bra för plånboken =P.

intervjuerna gick bra, jag har nu två trials! en imorgon och en på lördag. på lördag är det på en bar vid namn babble, där christine jobbar. hon ska jobba på lördag och jag ber till gud om att det är i samma bar som jag, de har flera barer på det stället men om jag har tur så står hon i samma. jag har fått en lista på typ 30 drinkar som jag ska kunna, de flesta kan jag principen på men det är nya mått och sånt. och i vissa har de bytt ut triple sec mot cointreau, men det ska jag nog lära mig!

idag kom småfolket till stan! haha. (småfolket är kusin Marie och hennes pojkvän!) förhoppningsvis hinner jag träffa dem innan de åker tillbaka till kalla Sverige! har inte träffat johan så mycket, det är trisst! jag får skärpa mig! förhoppningsvis så ska vi alla ses på söndag, för jag kan inte innan pga alla trials, jag har ett så jobbigt liv ;).
idag måste jag gå på shoppingtur och inhandla ett par svarta skor och en svart skjorta. detta MÅSTE jag faktiskt göra, annars får jag inte jobba i helgen =P. jag gillar när man är tvugen att shoppa, slipper ha dåligt samvete för att man spenderar för mycket.

det finns inte så mycket att göra under dagarna. det blir mest sova och se på film, och läsa lite då ch då. jag är jävligt glad över att jag tog med alla de där böckerna! vi har sett alla filmer vi har nu, och då är det bra att ha böcker. dessutom ska jag, när jag fått ett jobb och en inkomst, köpa lite fler. harry potter böckerna, (inte de sju mamma och pappa, jag vet att ni sanser att det är dumt, och jag lyssnar faktiskt på er ibland =P) de två speciella, harrys läroböcker. quidditch throughout the ages och fantastics beasts and where to find them. man får båda för tio pund så det är inte en jättestor investering =P.

linda och jag har kollat runt lite och vi har besämt oss för att knyta band med Sky, ett företag som kan ge oss telefon (inte för att vi kommer behöva det), internet och tv för £18 i månaden. det är typ det billigaste som finns och vi måste ha internet,. det som är så lysande är att man får tv gratis när man skaffar internet =D yeey!

har bestämt mig för att ta mig ur min lilla bubbla och kolla lite på SvDs hemsida. man måste ju hålla sig uppdaterad! hörde att alexander mcqueen var död, det var trisst =(
jag trodde att det skulle förändras när man slutat på kursen, men hela jorden förutom london skulle kunna ha sprängts  för att USA bestämt sig för att de defenitivt ska vara herre på täppan, och jag skulle inte ens veta om det! det är ganska hemskt att man kan ha noll koll på vad som pågår utanför sin egen lägeneht och umgängeskrets! dags att uppdatera sig!

Puss!

alla hjärtans dag.

jag och linda bestämde oss för att skita i de andra kursarnas valentinesträff på B@1 och stanna hemma och se på film, det blev nyinköpta hot fuzz och shawn of the dead. lite blod som sprutar. härligt.
idag har jag varit på intervju, det gick bra jag fick en trail vilket innebär att jag ska jobba där en kväll och sedan säger de vad de tyckte och om jag får jobbet. ikväll har jag en till intervju, på babble, det ska också bli skoj. det får bli ett kort inlägg, har inte riktigt tid och lindas dator laddade ur, så hon vill inte sitta och glo längre! puss!

intervjuer...

jag har kommit in i en väldigt konstig rytm. efter att ha sovit i genomsnitt 5 timmar varje natt har jag gått till att sova runt tolv timmar varje natt. vi sover typ hela tiden, och det ger inga problem med att somna på kvällen, sjukt. men i morgon börjar det nya livet, det riktiga livet. klockan halv två ska jag på intervju på ett hotell för en position som bartender i deras bar. denna intervju har jag fixat helt själv, vilket jag är stolt över. klockan åtta på kvällen ska jag sedan iväg till bubble, en nattklubb, och gå på intervju där. denna lyckades jag inte vaska fram själv, utan christin från kursen ringde och sa att hennes chef behövde en till bartender och hon sa att jag kunde gå om jag ville. så klart jag ville, da, liksom. tror att det är en lite mer fancy nattklubb, det är bra, fancy nattklubb = fancy dricks!  en hotellbar ger också jäkla bra med dricks, och som ni kanske vet är det dricksen en bartender lever på =P.
man börjar bli lite nervös nu, vet inte riktigt vad jag ska säga! men jag övar lite när linda inte hör =P hon får ju inte tro att jag är galen! då kanske hon inte vill bo med mig längre, fast hon kanske redan är medveten om att allt inte står rätt till där uppe, haha.

i dag är det valentinesday och jag och linda ska fira med att sitta hemma och se på benjamin buttons och förmodligen någon romantisk komedi. det ska bli mysigt. vi gick till HMV och köpte lite sjukt billiga dvd filmer endast för att upptäcka att vår dvd inte funkade. men min dataskärm är lika stor som vår tv, så det spelar ingen roll, min dator har även ett grymt ljud så det är inga problem!

vi har äntligen fattat hur man gör med elen! vi betalar inte elhyra, utan vi toppar upp vår elmätare och sedan drar den så mycket som vi gör av med! lite som ett kontantkort till mobilen! vi fattade igår hur det funkade och vi blev väldigt stolta! men av någon anledning går det jättemycket el under nätterna när vi knappt har något igång, men nästan ingenting under dagarna. det är underligt... men ett till två pund om dagen är helt ok. det kan vi överleva, vi har el för ca månaden nu. känns bra!

nu ska jag försöka hitta en bra deal på internet till lägenheten! puuss!

back at the donk.

nu sitter jag här på donken igen med en kaffe i högsta hugg. igår gick vi tillbaka till hostelet och firade abby som fyllde 24, och sedan gick vi till B@1. det var riktigt kul! linda föll ner för trappor och slog i huvudet och sedan kännde hon för att spontanhandla lite...
idag har vi bara chillat, inte gjort speciellt mycket. nu ska vi i alla fall söka lite fler jobb och det verkar som att man kan få utdelning då ett hotell precis ringde och ville ha en intervju med mig på måndag! here we go! jag hatar iof intervjuer, vet aldrig vad jag ska säga, men det är väl bara att köra hårt! hon verkade trevlig på telefon i alla fall! lite nervöst är det, jag vet inte vad jag ska ha på mig!!!! hotellet ligger i hammersmith och heter så mycket som brook green, för den som vill kolla runt lite (menat till min kära mor som säkert stolt över mig nu!)
alla drinkar som finns på deras lista är drinkar som vince har lärt mig, och även om jag måste lära om migfrån så kan jag iallafall vad de ska innehålla. det ska nog inte bli några problem! =D

ikväll ska vi stanna inne och se på film, ta det lilla klugna helt enkelt! ska bli ganska skönt, se på en film och bara mysa! härligt!

puss!

donken.

mcdonalds kommer bli mitt andra hem. vi har inget internet och närmaste och billigaste ställe som erbjuder fritt wifi är just donken. fan vad tjock jag kommer bli ;)
lite mer info om lägenheten nu när jag har mer tid att skriva.
den är väldigt liten, ett rum som inkluderar kök. så vi sover och lagar mat i samma rum. sedan har vi en liten toa med en ganska ofräsh dusch, med en fruktansvärt dålig stråle, men det funkar. vi har varit på primark och ikea och köpt upp oss på grejor så det har blivit riktigt mysigt. väggarnaär ganska fläckliga så vi täcker den med vad vi har, har köpt vykort som vi ska sätta upp och sedan har vi hängt upp Astrids kvarglömda tröja =)
vi har en tv, men inga tvrättigheter =P vi funtar på att köpa ett paket som innehåller tv, telefon och internet. vi behöver ju inte telefonen men det måste man ha för att få internet... och det behöver vi! vi har dessutom en dvd, så vi ska ut på jakt efter billiga filmer! det sägs att det är billigare här så om man kan hitta true blood serien till ett fyndpris hade det ju varit guld! 

idag har vi haft storstädning. lägenheten var ganska skitig och äckig så den behövde en rejäl städning, vilket den idag fick. vi har skrubbat väggar och golv, känner oss väldigt duktiga.
vi har dessutom tvättat och jag tror jag har lärt mig tvättmaskinen! fan va grym jag är!
vi missade vår öppning att söka jobb idag, men har sökt ett tiotal redan, så det gör inte så mycket ifall jag inte sökte idag. har dock inte fått napp än, men det kommer väl.
vi köpte lite fler vykort idag också, så vi kan inreda fint. vi hade faktiskt tänkt gå ut och söka, men när vi kom till puben som vi tänkte söka på var det obehagliga italiernare där, så vi stack illa kvickt. dessutom hade de inte ens pourers i flakorna, så det kan itne ha varit ett speciellt bra ställe.

jag trivs väldigt bra här i london, älskar vår lägenhet, den ligger så centralt och är så liten och mysig. idag lyckades vi till och med få det varmt där inne! vi tände en massa värme ljus och hade igång elementet och då blev det varmt! vi lyckades faktiskt få igång ett annat element, men det luktade så illa att vi stängde av det, haha.

ikväll är det utgång som gäller, B@1, jiipiie! det ska bli skoj! men först ska vi hem och äta köttbllar, potatis och brunsås som vi köpt på ikea. de hade en massa svensk mat där, det ar mycket trevligt! jag gillar svenska ikea, men jag gillar utländska ikea mycket bättre, mest eftersom det känns som hemma =P

inget nytt på någon annan front, ska försöka hitta internet så fort som möjligt så att jag kan uppdatera bloggen utan att behöva köpa kaffe eller gå till ett internet cafe! bara att börja leta billiga paket helt enkelt!
puss!

tredje dagen i london.

Sitter nu pa ett internet cafe eftersom vi inte har internet i lagenheten. har printat ut c v och ar nu redo for att skaffa jobB! =)
lagenheten ar bra, liten och mysig, men SVINKALL. vi har tre element men vi fattar bara hur man satter igang ett av dem, sa vi far varma oss med raggsockor och filtar.
igar var vi pa primark och idag pa ikea sa nu har vi kopt en massa saker till lagenheten och ska nu gora den annu mysigare.
ska forsoka skaffa wifi till lagenheten men tills dess kommer det inte manga uppdateringar. nu tar min tid slut, puss puss!

på väg.

sitter nu på flygplatsen, har inget internet så detta inlägg kommer att läggas in senare. flygbussen gick från centralen vid lite över nio, och jag anlände på Skavsta flygplats vid halv elva. sedan jag kom hit har jag ätit frukost/lunch läst och spelat spel på datorn. bagage drop öppnar om 30 minuter och efter det får jag gå igenom säkerhetskontrollen. var ute i riktigt god tid, fanns egentligen ingen annan mening med det än att få sällskap med pappa in till stan.

jag har mosat ner sex böcker i mitt handbagage, är man dum nog att man börjar läsa en serie av böcker när man endast är hemma i en vecka får man skylla sig själv om man får bära på mycket. dessa böcker är för bra och för spännande för att inte läsa. (det är tomorrow serien btw. de som handlar om att Australien blir invaderat och en grupp ungdomar bildar en gerillagrupp, fick läsa dem i skolan så jag antar att de flesta vet vilka böcker jag pratar om. de råkar vara böcker för typ tolv åringar, men man säger ju det om Harry potter också, inget jag bryr mig om. Läs dem! )

linda ringde precis, hon får inte flytta in i lägenheten förens jag kommer, hyresvärden ville att vi skulle komma samtidigt, så hon får chilla runt tills halv sex. stackaren.

i morgon börjar jobbsökandet, dessutom tror jag att jag ska ta mig ut till Fulham och hälsa på några från kursen. de har mina grejer så det är lika bra att hämta dem och så får jag se hur de bor =)

har en konstig känsla, förmodligen bara nerver eftersom jag idag faktiskt flyttar hemifrån. man gör väl det när man har en egen lägenhet som man betalar hyra för och allt sånt. det känns lite konstigt. blir vuxen även om jag inte ens vet ifall jag vill eller kan bli det. men men, dags att växa upp. kommer inte ihåg om jag har berättat detta, men emma kommer ju på besök snart! slutet av februari, det ska bli kul! ska visa henne runt och ta med henne till B@1 i Soho. för alla som ska till London - gå dit! väldigt bra ställe, dessutom har de happy hour och då får man två för en, två likadana drinkar för 7 pund. beställ frozen Grasshoppers och njut, haha. nu öppnar bagage drop om 20 minuter, så det kanske börjar bli dags att organisera sig.

haha, det sitter några här bredvid som har öppnat upp sin väska och det ser ut som att de försöker smuggla med sig Annas pepparkakor. hela väskan är typ full, haha. gillar man pepparkakor så gör man.

har inget internet i lägenheten så jag vet inte när nästa inlägg kommer.

puss!


sista dagen i sverige.

imorgon vid åtta lämnar jag huset.
känner mig förväntansfull och glad, men när mamma kramade mig efter att vi packat om min väska kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. jag kommer sakna henne, och pappa. pappa följer mig till cityterminalen i morgon men mamma måste in till jobbet tidigt så henne får jag säga hejdå till här hemma. skönt att slippa åka själv men jag hade önskat att mamma också var med.
planet går vid 14:55 i morgon.

fikade med tjejerna idag. det var skoj, kul att träffa dem igen. emma kommer och hälsar på i slutet av februari och lisa har ju sin oplanerade weekend. det bilr kul när de kommer, ska visa dem runt i min nya hemstad.

världens  bästa roommate har varit och käpt täcken till mig idag, hon är snäll. ser fram emot att komma tillbaka till london, men jag känner mig ändå lite ledsen. fy fasen vad jag kommer sakna min familj.

lägenhet!

efter en tids vistelse i the motherland är jag nu snart på väg tillbaka till potterland. vistelsen hemma har präglats av sjukdom. legat med feber, hosta och heltäppt näsa. nu är jag dock på bättringsvägen och har därför bestämt mig för att ta mig tillbaka till landet som gav världen david beckhams vänsterfot. imorgon väntar dock en efterlängtad fika med tjejerna, någon som sjukdomen hindrat mig från att föreslå tidigare. förhoppningsvis hinner även media ta sig till slussen i morgon.
på tisdag bär det alltså av till london, denna gång ska alla mina underbara hårmedel med, fy fasen vad mitt hår blivit risigt under den senaste månaden. men det ska det bli ändring på nu!!
det första jag gör när jag kommer fram är att åka till min nya lägnehet i Bayswater, london, zon fucking ett! haha, och linda sa att hon inte var bra på att leta lägenhet! sen måste jag åka och köpa täcken och annat som kan behövas så det blir att ge sig av mot IKEA! ska köpa lite svenskt godis då med (för jag kan ju inte köpa det här hemma nu när jag är här, det vore fusk!!)
linda har varit och kollat på lägenheten och den ska vara bra. ett fint litet kök, säng man fäller ner och en bäddsoffa. toaletten och duschen var uppenbarligen ganska skabb, men den skulle han vi hyr av städa ordentligt innan vi kom, om jag inte missminner mig! gahhaa! jag är på så bra humör för jag har fått en lägenhet! nu är det bara jobb som saknas!

nu ska jag ta reda på lite mer om lägenheten och i morgon kommer emma och hjälper mig att packa! =D PUSS!

RSS 2.0